• Home
  • Genel

“Saçlarımı kestirmek istemiyorum ama saç kırıklarımdan da kurtulmak istiyorum” diyenler buraya!

Sabrettin, özenle saçlarını uzattın. Uzattıktan sonra ne güzel saçlarına maşa yapıyordun, düzleştiriyordun, fön çekiyordun. Şimdi bu saç kırıkları da nereden çıktı değil mi? Isıyla şekillendirmeden, taramadan, dış etkenlerden dolayı saç uçlarımız kırılabiliyor, bu saç kırıklarıyla başa çıkamayacağımızı anlayınca da saçımızı kestirmek zorunda kalabiliyoruz…

Bu durumu biz de çok yaşadığımız için çözüm yolları aramaya başladık ve saç kırıklarına çözüm yollarını seninle paylaşmak istedik. Önerilerimizi hemen öğrenmeye ne dersin? 🙂

Saç kırıkları neden olur?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, uzun saçlarımız dış etkenlerden dolayı kırılıyor. Saçlarının ucundaki kısımlar çok önceden uzamış kısımlar olduğu için saçlarının diğer kısımlarından daha fazla zarar görmüşlerdir. Yani, kırılma ve kuruma olasılıkları oldukça yüksek oldukları anlamına geliyor. Saç telleri bir kez hasar görmeye başladığında, kırılmaya başlarlar.

Önüne geçilmezse, kırıklar çoğalır. Bunu durdurmanın en önemli çözümlerinden biri kırık saçlara uygun bir bakım uygulamak. Ama artık çok geçse ve kırıkları durduramıyorsan, kestirmek durumunda kalabileceğini söylemeliyiz.

Saç kırıklarına nasıl engel olunur?

Her gün ya da gün aşırı saçlarını ısıyla şekillendirmek gibi bir alışkanlığın varsa, bunu bir an önce durdurmanı öneririz! Özellikle ısı koruyucuları kullanmıyorsan bir an önce kullanmaya başlamalısın. Saçlarını beslemek ve nem sağlamak da kuruyup, kırılmalarını önleyeceği için besleyici içeriklere sahip ürünlerle saçlarına bakım yapmalısın. Bu sayede saçların elastikiyetini korur ve bakımlı görünür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ulaş Etike
1
Merhabalar. ..
Merhabalar
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz.